Royal Mosa

Eco-effectiviteit zit diep verweven in de principes van Koninklijke Mosa. Het is een intrinsiek element van een duurzaam product als tegels en van alle werkzaamheden van een kwaliteitsbewust bedrijf zoals Mosa. Cradle to Cradle werkt voor Mosa omdat het een innovatieve, positieve en integrale benadering voor duurzame ontwikkeling is, die uitgaat van ´meer goed´ in plaats van ´minder slecht´.

Die benadering sluit aan bij Mosa´s filosofie dat de toekomst open staat voor producten die duurzaam en gezond geproduceerd zijn. Vanuit de verantwoordelijkheid die Mosa zelf neemt, en vanuit de verantwoordelijkheid die ontstaat vanuit vooruitstrevende regulering.

Om deze filosofie op fundamenteel niveau door te voeren in haar bedrijfsvoering, werkt Mosa nauw samen met EPEA Nederland. Deze samenwerking leidde in December 2010 tot het eerste Cradle to Cradle Silver certificaat voor nagenoeg de complete productlijn van Mosa. Daarmee was Mosa de eerste keramische tegels fabrikant ter wereld die het Cradle to Cradle certificaat ontving.

Dat was slechts het begin. Voor Mosa is het certificeringsprogramma een drijfveer voor continue innovatie van keramische systemen. Daarom heeft Mosa begin 2011 het Cradle to Cradle Charter Organisation label toegewezen gekregen. Het toont aan dat Mosa zich continu inspant om de Cradle to Cradle filosofie succesvol waar te maken in haar producten en processen.

Voor meer informatie kijk op www.mosa.nl

Gerelateerd:

Share: