Excluton

Excluton en EPEA werken samen aan Cradle to Cradle-oplossingen voor bestratingsproducten. In deze samenwerking heeft Excluton zich voortdurend opgesteld als een partij met de tomeloze ambitie om het steeds beter te willen doen. Of het nu gaat om meerwaarde creëren voor de gebruiker, het vinden en toepassen van de beste materialen, optimale recycling of de milieuvriendelijke verbetering van processen, Excluton probeert steeds innovatie oplossingen aan te dragen.
Als onderdeel van de werkzaamheden aan Cradle to Cradle, heeft EPEA de productlijn ExcluBasic in de kleuren zwart, grijs en rood onderworpen aan het rigoureuze Cradle to Cradleproduct-certificeringsprogramma. Daarbij hebben wij de volledige samenstelling van ExcluBasic in kaart gebracht, tot de pigmenten en hulpstoffen aan toe. Al deze bestanddelen zijn onderworpen aan een streng toxicologisch onderzoek om zeker te zijn dat zij in hun toepassing geen schade toebrengen aan mens of milieu. Daarnaast is het volledige productieproces doorgelicht op watergebruik, energiegebruik en sociale verantwoordelijkheid.
Het resultaat is een Cradle to Cradle-productcertificering voor betonnen bestratingsproducten op het Zilver niveau, een unicum in Europa. Excluton toont zich hiermee als koploper en inspirerend voorbeeld voor de industrie.

Excluton B.V. is een grote onafhankelijke producent voor betonnen bestratingsproducten in Nederland. Excluton heeft 170 FTE’s en produceert meer dan 1,000 producten op de hoofdproductielocatie in Druten. Ze zijn operationeel in Nederland, België en Duitsland, en ook van buiten deze omgeving weten opdrachtgevers ze te vinden.

Gerelateerd:

Share: