Dekkers van Gerwen C2C printen

Een product ontwikkelen dat op alle vlakken “volledig goed” is, dat was het vertrekpunt voor Infinite Paper Products van Dekkers van Gerwen:
Goed voor het milieu dankzij het gebruik van de juiste materialen en verantwoord gebruik van water en energie, goed voor mensen omwille van veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden op de productielocatie, en goed voor klanten die uiteindelijk zelf een stap kunnen maken op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Dekkers van Gerwen introduceerde met Infinite Paper Products als eerste een Cradle to Cradle gecertificeerd concept voor drukwerk. Het product werd beloond met een Cradle to Cradle Zilver Certificaat. Alle gebruikte materialen (papier, lijmen en inkt) zijn grondig geanalyseerd en waar nodig aangepast om te voldoen aan de categorie “materialengezondheid”. De energie die nodig is voor het productieproces komt volledig van hernieuwbare energiebronnen.
EPEA heeft Dekkers van Gerwen begeleid in het volledige certificeringstraject. Uit het materialenonderzoek bleek dat met name de inkten de grootste uitdaging vormden om Cradle to Cradle kwaliteit te kunnen garanderen. EPEA heeft oplossingen aangedragen door zowel een optimalisatie voor te stellen voor de bestaande recepturen, als het betrekken van een alternatieve leverancier met een verbeterde receptuur.
Dekkers van Gerwen streeft er naar om hun diensten continu te verbeteren door te blijven innoveren met hun producten. Infinite Paper Products is hier een goed voorbeeld van. De producten kunnen gebruikt worden als brochures, catalogi en jaar- of duurzaamheidsrapporten.

Share: