Axia® van BMA

De begrippen ergonomie en duurzaamheid zitten BMA Ergonomics in de genen. De bureaustoelenfabrikant uit Zwolle is erin geslaagd die twee aspecten naadloos te integreren in de Axia® bureaustoel. Al bij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan de keuze van duurzame materialen en betrouwbare, integere toeleveranciers. Ook is de Axia® zo ontworpen dat de gebruikte materialen aan het einde van de levensduur eenvoudig gescheiden en verantwoord verwerkt kunnen worden.

De Axia® bureaustoel is speciaal ontwikkeld om rug, nek en armen optimaal te ondersteunen tijdens beeldschermwerk. Dankzij deze ergonomische stoel werken mensen gezonder, geconcentreerder en zijn ze productiever. Maar de Axia is meer dan alleen een ergonomische stoel. Doordat de stoel is vervaardigd van hoogwaardige, herbruikbare materialen is de Axia ook een circulaire bureaustoel. Dankzij het ontwerpprincipe Design for Disassembly kan BMA teruggenomen, afgedankte stoelen efficiënt demonteren en veel onderdelen recyclen.

Niet voor niets bestaan de nieuwe halffabrikaten van een Axia bureaustoel voor een groot deel uit hergebruikte materialen. Op basis van het zorgvuldige ontwikkelproces heeft de Axia 2.0 het Cradle to Cradle-certificaat ontvangen. Bovendien heeft BMA met de Axia 2.0 een aantal prestigieuze internationale prijzen in ontvangst mogen nemen, namelijk de Red Dot Best of the Best Award, iF-Design Award, en de FIRA Ergonomics Excellence Award.

BMA Ergonomics heeft de ambitie om de Axia nog verder te verbeteren. Het Zwolse bedrijf wil de levensduur van Axia bureaustoelen verlengen tot 20 jaar. Dankzij de modulaire opbouw kan BMA Ergonomics oude Axia-bureaustoelen eenvoudig weer in goede conditie brengen. De basis van deze zogenaamde Axia Revitalisatie is een grondige servicebeurt. Het mechaniek en alle onderdelen worden gecontroleerd op kwaliteit en correcte werking. .Alleen de defecte of versleten onderdelen worden gerepareerd of vervangen. Zo kan de Axia weer jaren mee en wordt er bespaard op CO2-uitstoot en kosten! De vervangen onderdelen worden retour genomen en op verantwoorde wijze hergebruikt of gerecycled. Wil de klant liever nieuwe Axia-bureaustoelen, dan koopt BMA de oude stoelen terug en knapt ze op voor een tweede leven. Het bedrijf verkoopt deze vervolgens als Axia Second Life stoelen.

Zou het niet mooi zijn als de fabrikant verantwoordelijk blijft voor de zitkwaliteit tijdens de gehele gebruiksperiode? En bovendien de klant vanaf de levering tot aan de terugname volledig ontzorgt? BMA vindt dat veel logischer dan een lineaire koopovereenkomst! Daarom kunnen klanten van BMA Ergonomics kiezen voor Axia Smart Use, waarbij alleen betaald wordt voor het gebruik van de bureaustoel. De stoel zelf blijft eigendom van de fabrikant. Het Zwolse bedrijf is flexibel, waardoor bij eventuele krimp of groei van de organisatie het aantal stoelen aangepast wordt. Met recht Smart Use! Aan het eind van de looptijd neemt BMA Ergonomics alle stoelen terug. De stoelen of de bruikbare onderdelen komen dan weer in de technische kringloop en kunnen opnieuw op een kwalitatief hoogwaardig niveau ingezet worden. Zo blijft de economische waarde behouden.

Share: