Nieuwe EPEA GmbH - Part of Drees & Sommer

Gepubliceerd op 15 Januari 2019 | 10:15 uur door Hein van Tuijl

De firma Drees & Sommer en EPEA gaan in de toekomst samen verder onder de nieuwe bedrijfsnaam EPEA GmbH – Part of Drees & Sommer.
Doel is om het Cradle to Cradle® – design concept voor de circulaire economie in alle industriële sectoren verder te stimuleren.

Drees & Sommer is een adviesbureau voor planning, constructie en uitvoering in de bouw. In Nederland heeft het bedrijf kantoren in Eindhoven en Nieuw-Vennep. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stuttgart (DE).
Alle Cradle to Cradle®- activiteiten van EPEA in andere sectoren, zoals kleding, verpakkingen, papier, drukwerk, cosmetica en schoonmaakproducten blijven uiteraard overeind. EPEA beoogt aan de hand van een hernieuwde sectorbenadering de diverse activiteiten verder uit te breiden in de nabije toekomst.

EPEA Nederland BV blijft het centrale kennisinstituut voor Cradle to Cradle® in Nederland en zal haar activiteiten vanuit Eindhoven onder leiding van Hein van Tuijl en Dr. Peter Mösle verder uitbreiden naar België en Luxemburg.

Lees hier het volledige persbericht.

EPEA: Cradle to Cradle® als motor voor de circulaire economie EPEA GmbH - Part of Drees & Sommer is een internationaal onderzoeks- en adviesinstituut voor eco-effectieve producten, processen en gebouwen. De 35 werknemers werken samen met actoren en bedrijven uit het bedrijfsleven, de publieke sector en de wetenschap en adviseren over oplossingen voor de circulaire economie. Hiervoor passen zij kennis uit de chemie, biologie en milieuwetenschap toe om verscheidene soorten producten met betrekking tot materiaalgezondheid en mogelijkheden voor hergebruik te ontwikkelen of te optimaliseren. Anderzijds creëren ze concepten over hoe materiaalkringlopen in productieprocessen, gebouwen of steden kunnen worden gesloten.

Drees & Sommer: Innovatieve partner voor advies, planning, bouw en exploitatie Drees & Sommer is de innovatieve partner voor advies, planning, bouw en exploitatie. Als toonaangevend Europees advies-, plannings- en projectmanagementbedrijf begeleidt Drees & Sommer al bijna vijftig jaar particuliere en publieke klanten en investeerders bij alle kwestie die te maken hebben met vastgoed en infrastructuur, zowel analoog als digitaal. Dit resulteert in economische en duurzame gebouwen, winstgevende vastgoedportefeuilles, op de mens gerichte werkomgevingen en visionaire mobiliteitsconcepten. In interdisciplinaire teams ondersteunen de 3200 medewerkers op 40 locaties wereldwijd klanten uit een breed scala van sectoren. Het partnerbedrijf levert alle diensten onder de basisvoorwaarde van de combinatie van economie en ecologie. Deze holistische benadering wordt bij Drees & Sommer “the blue way” genoemd.

Share: