Material Health Certificates

Naast begeleiding voor een Cradle to Cradle® certificaat voor uw product, kunt u bij EPEA ook terecht voor begeleiding voor Material Health Certificates. Hierbij voeren wij uitgebreid onderzoek uit naar de materiaalsamenstelling van uw product, en de effecten van de gebruikte materialen op de gezondheid van mens en milieu. Een Material Health onderzoek is feitelijk één van de vijf onderdelen waar tijdens een volledig certificeringsproces naar wordt gekeken. Hierbij duiken wij tot in detail de samenstelling van de gebruikte materialen in, en koppelen de resultaten terug naar de klant.

Een Material Health Certificate geeft producenten inzicht in:

  • waar het product écht uit bestaat; tot op moleculair niveau
  • gebruikte materialen met een risico voor de gezondheid van mens en milieu
  • te nemen vervolgstappen om het product veiliger te maken

Zelfde Standaard

Net als bij volledige certificering, bestaan er voor Material Health Certificates verschillende niveaus: van Bronze tot Platinum. Material Health Certificates op Basic niveau worden niet uitgereikt. Voor certificaten op hogere niveaus is er meer bekend over de totale samenstelling van uw product (100% vanaf Gold), en voldoet het product steeds aan hogere criteria. Omdat voor Material Health Certificates dezelfde productstandaard wordt gebruikt, deze resultaten één op één worden gebruikt voor Cradle to Cradle® certificering. Zo is met een Material Health Certificate op zak al een grote stap gezet naar volledige certificering van uw product.

Bent u geïnteresseerd in Cradle to Cradle Product Certificering voor uw product, neem dan contact op met EPEA Nederland via; infoNL@epea.com. Gedetailleerde informatie over het certificeringsprogramma vindt u op de website van C2CPII.

Bekijk hier een voorbeeld van een Material Health Certificate.

EPEA Nederland is een 100% dochteronderneming van EPEA GmbH - Part of Drees & Sommer, door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute (www.c2ccertified.org) geaccrediteerd als general- and material health assessor voor Cradle to Cradle Certified™ aanvragen.

Share: