EPEA Nederland zoekt enthousiaste Project Manager met hart voor Cradle to Cradle!

De organisatie EPEA is een onderzoeks- en adviesburo dat met honderden partners wereldwijd aan ketenbrede circulaire oplossingen werkt. We ondersteunen onze klanten in hun transitie naar een circulair bedrijfsmodel op basis van het door EPEA ontwikkelde Cradle to Cradle® innovatieplatform. Daarvoor verrichten we onderzoek naar materialen, de samenstelling van producten binnen de context van het beoogde gebruik, terugname-systemen, innovatiepotentieel, business modellen en certificering. We formuleren zowel verbeterings- als innovatievoorstellen en helpen klanten bij de introductie van nieuwe producten, concepten en systemen. EPEA heeft in haar 30 jarig bestaan een brede kennisbasis opgebouwd en duizenden materialen onderzocht op hun geschiktheid voor biologische of technische cycli. Vele productgroepen zijn nu C2C gecertificeerd en dit aantal is groeiende. We vormen bovendien een platform voor partners waarin het uitwisselen van elkaars materialen wordt bemoedigd. EPEA ontwikkelt hiervoor paspoorten om materialen op slimme wijze te kunnen volgen en opnieuw hoogwaardig in te zetten. Zo staat EPEA aan de basis van de brede ontwikkeling richting een circulaire economie.

Functie We zijn op zoek naar een ondernemende Project Manager met een solide wetenschappelijke basis, die het uitdagend vindt om met klanten Cradle to Cradle® oplossingen te ontwikkelen en in te voeren. Je hebt een universitaire titel in chemische technologie, materiaalkunde, industrial ecology, process technology, industrieel ontwerp of milieukunde. Daarnaast heb je basiskennis over en oprechte interesse in het Cradle to Cradle® concept. 3-5 jaar relevante werkervaring is een pré maar geen must. Een Project Manager bij EPEA is een echte duizendpoot, met materiaalinhoudelijke bagage, eventueel specifieke sectorervaring, die communicatief sterk is, kansen ziet, partijen in een supply cycle weet te verbinden, kwaliteitsgericht is en verantwoordelijkheid neemt voor een project, van kop tot staart. Project Managers hebben een rol in de acquisitie, uitvoering, en opvolging van projecten. Projecten variëren van het regisseren van ketens, via onderzoeks- en adviestrajecten, tot aan certificeringstrajecten, en zijn vaak een combinatie van deze verschillende activiteiten. Je bent taalvaardig in Nederlands en Engels (woord en geschrift); bijkomende talenkennis (Duits en/of Frans) is een pré. Het betreft in beginsel een fulltime aanstelling. EPEA Nederland is een jong bedrijf met een enthousiast team dat zeer betrokken is bij hun werk. We zijn op zoek naar iemand die dat enthousiasme deelt. Waar kom je te werken? Onze basis ligt in Eindhoven; we werken voor opdrachtgevers in de Benelux. De mensen van EPEA Nederland zijn gepassioneerd voor Cradle to Cradle®, houden van samenwerken, zijn kwaliteitsgericht, kunnen serieus zijn en lachen graag. Omdat EPEA zich in de markt onderscheidt vanwege haar inhoudelijke bagage besteden wij permanent aandacht aan professionele ontwikkeling. Wie bij ons aan de slag gaat krijgt een uitgebreide introductie in het concept van Cradle to Cradle® en het werken met de principes en instrumenten.

Aanvullende informatie Wij ontvangen graag een motivatiebrief, voorzien van CV, vóór 1 juli 2017.
Voor meer informatie over EPEA en het Cradle to Cradle® concept, kijk op www.epea.nl of neem contact op met Letty Hagens, Office Manager ( hagens@epea.com; +31 85 1044230 )

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Share: