Kom werken bij EPEA Nederland!

Gepubliceerd op 09 Januari 2017 | 18:17 uur door Hein van Tuijl

DE ORGANISATIE EPEA is een onderzoeks- en adviesburo dat met honderden partners aan circulaire oplossingen werkt. We ondersteunen onze klanten in hun transitie naar een circulair bedrijfsmodel op basis van het door EPEA ontwikkelde Cradle to Cradle® innovatieplatform. Daarvoor verrichten we onderzoek naar materialen, de samenstelling en het gebruik van producten, terugname-systemen, innovaties, business modellen en certificering. We formuleren zowel verbeterings- als innovatievoorstellen en helpen klanten bij de introductie van nieuwe producten, concepten en systemen. EPEA heeft in de afgelopen 29 jaar duizenden materialen onderzocht op hun geschiktheid voor biologische of technische cycli. Vele productgroepen zijn nu C2C gecertificeerd en dit aantal is groeiende. We vormen bovendien een platform voor partners waarin het uitwisselen van elkaars materialen wordt bemoedigd. EPEA ontwikkelt hiervoor paspoorten om materialen op slimme wijze te kunnen volgen en opnieuw hoogwaardig in te zetten. Zo staat EPEA aan de basis van de (brede ontwikkelingen richting een ) circulaire economie.

FUNCTIE We zijn op zoek naar een starter of ´medior´ op het gebied van kwaliteits- en certificeringssystemen, die enerzijds Cradle to Cradle® certificeringen kan voorbereiden en uitvoeren, en anderzijds ook de brug kan slaan naar andere kwaliteits- en certificeringssystemen. Als specialist werk je direct met klanten en hun leveranciersketens. Je hebt een universitaire titel in chemische technologie, materiaalkunde, industrial ecology, bouwkunde, process technology, industrieel ontwerp of milieukunde. Daarnaast heb je basiskennis over en oprechte interesse in het Cradle to Cradle® concept. Een certificeringsspecialist bij EPEA beschikt uiteraard over materiaalinhoudelijke bagage en eventueel specifieke sectorervaring. Je bent een teamplayer en communicatief sterk. Als specialist weet je verbindingen te leggen naar klanten en binnen het team. Je neemt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en doorlooptijd van projecten, maar ook voor de (professionele) ontwikkeling van EPEA Nederland. Je bent taalvaardig in Nederlands en Engels (woord en geschrift); bijkomende talenkennis (Duits en/of Frans) is een pré. Het betreft in basis een fulltime aanstelling.

WAAR KOM JE TE WERKEN? Onze basis ligt in Eindhoven; we werken voor opdrachtgevers in de Benelux. De mensen van EPEA Nederland zijn gepassioneerd voor Cradle to Cradle®, houden van samenwerken, zijn kwaliteitsgericht, kunnen serieus zijn en lachen graag. Omdat EPEA zich in de markt onderscheidt vanwege haar inhoudelijke bagage besteden wij permanent aandacht aan professionele ontwikkeling. Wie bij ons aan de slag gaat krijgt een uitgebreide introductie in het concept van Cradle to Cradle® en het werken met de principes en instrumenten.

AANVULLENDE INFORMATIE Wij ontvangen graag een motivatiebrief, voorzien van CV, vóór 9 februari 2017. Voor meer informatie over EPEA en het Cradle to Cradle® concept, kijk op www.epea.nl of neem contact op met Letty Hagens, Office Manager ( hagens@epea.com; +31 85 1044230 ) Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Share: