Hunter Douglas behaalt Cradle to Cradle® certificering voor omvangrijke collectie

Gepubliceerd op 09 April 2018 | 09:22 uur door Hein van Tuijl

Hunter Douglas, marktleider in raambekleding en producent van innovatieve bouwproducten, heeft in maart 2018 een belangrijke mijlpaal behaald op het gebied van duurzaamheid. Vijf omvangrijke collecties werden Cradle to Cradle® gecertificeerd op niveau Brons.
Het gaat om de* EOS® 500 Xcel roller blind systemen, het prijswinnende *HeartFelt® ceiling system, de Architectural metal linear ceilings, Polyester FR & non-FR shading fabrics *(Artex) en de *Venetian Blinds (Luxaflex®). Hunter Douglas is daarmee in één klap een van de grootste aanbieders van Cradle to Cradle® producten voor gebouw interieurs. Het resultaat is ontstaan door een intensieve samenwerking tussen Hunter Douglas en EPEA Nederland. EPEA is onderzoeks- en adviesorganisatie op het gebied van Cradle to Cradle.

Gebouwen als ´materiaal banken´
Eén van de Cradle to Cradle® doelstellingen is het realiseren van materiaalkringlopen, waarbij de kwaliteit van materialen behouden blijft in het recyclingproces en de volgende toepassing. Producten, maar ook gebouwen, zijn in deze visie een tijdelijke opslag van materialen, die later weer ´geoogst´ en hergebruikt worden.
Hunter Douglas onderschrijft deze visie en is dan ook prominent deelnemer van de rondreizende expositie ´Buildings As Materials Banks´. Bezoekers aan de expositie maken mee hoe gebouwen worden ontworpen voor hergebruik en hoe producten ontwikkeld worden om deze visie te ondersteunen. De expositie is van 17 tot en met 19 april te bezichtigen op Building Holland in de Amsterdamse RAI (video)

Contact Hunter Douglas/Luxaflex: w.beck@hde.nl
Website: www.hunterdouglasgroup.com

Contact EPEA: infonl@epea.com
Website: www.epea.nl

Informatie expositie: www.epea.nl/rems

Share: