Green4Print introduceert Cradle to Cradle GOLD offset inkten

Gepubliceerd op 24 Oktober 2017 | 11:27 uur door commu nications

Uit handen van Lewis Perkins, President van het C2C Products Innovation Institute, ontving het Nederlandse bedrijf Green4Print op zaterdag 21 oktober het Cradle to Cradle Gold certificaat op hun ‘offset solutions’ inclusief inkten en vernissen. Het resultaat is een unicum in de wereld en is ontstaan door een intensieve samenwerking tussen Green4Print en EPEA Nederland. EPEA is onderzoeks- en adviesorganisatie op het gebied van Cradle to Cradle. EPEA ondersteunde Green4Print niet enkel in de certificering van haar producten, maar ook bij de ontwikkeling van de recepturen en het vinden van de juiste ingrediënten om producten te maken die binnen Cradle to Cradle passen.

Het resultaat zijn printproducten die niet enkel veilig zijn voor mens en milieu, ze zijn actief ontworpen voor terugkeer in de biosfeer. Een volledig ´circulair´ product dus.

Healthy Printing Green4Print is één van de toonaangevende partners binnen het Healthy Printing initiatief dat door EPEA in samenwerking met Stichting DOEN werd gelanceerd. Het doel van Healthy Printing is het opschalen van het gebruik van gezonde materialen in de realisatie van drukwerk en verpakkingen. Papier is recyclebaar én composteerbaar, maar wordt door conventionele printchemie verontreinigd. Dit leidt tot problemen bij de recycling, het sluit compostering uit, én het levert gevaren op voor de menselijke gezondheid. Zo kan voedsel uit kartonnen verpakkingen verontreinigd worden. Het Healthy Printing project koppelt actief vraag en aanbod en ontwikkelt een platform voor eenvoudigere toegang tot gezond drukwerk!

Share: