Nieuws

Het C2C gebouwenregister is gelanceerd.

20 Mei 2015 | 17:03 uur

Sinds kort is het “Cradle to Cradle registry” gelanceerd. Dit is een platform waar positieve, door Cradle to Cradle geïnspireerde gebouwelementen inzichtelijk worden gemaakt. Het register is bereikbaar... lees verder

Tags:
news

Flitscollege bij Naturalis over Biomimicry

19 Mei 2015 | 16:59 uur

Ernst-Jan Mul van EPEA laat zien hoe je in de ontwerppraktijk kan leren van de natuur tijdens het Flitscollege van Naturalis op woensdagmiddag 20-05-2015. Lees meer op naturalisafterdark nl

Tags:
events news

BMA ontvangt C2C Bronze Certificaat

08 April 2015 | 13:23 uur

De bureaustoelfabrikant BMA Ergonomics uit Zwolle heeft het Cradle to Cradle CertifiedTM Bronze certificaat ontvangen voor hun Axia 2.0 serie.

Het certificaat werd vandaag door Hein van Tuijl van EPEA... lees verder

Tags:
News

Lezing door Michael Braungart in Venlo

14 Januari 2015 | 15:44 uur

Prof. Dr. Michael Braungart zal aanstaande woensdag 14 januari een open lezing geven in De Manufactuur te Venlo. Organiserende partij is de Cradle to Cradle leerstoel aan de Technische Universiteit Twente. Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze lezing.

Het programma van dit event ziet er als volgt uit: programma

Let op; deelnameplaatsen zijn volgeboekt!

Tags:
News

Interview met Michael Braungart op RTL XL

07 Oktober 2014 | 13:24 uur

right rtlx Michael Braungart was dit jaar gastspreker tijdens het jaarlijkse Springtij Forum op Terschelling.
RTL XL was aanwezig en sprak Michael over Cradle to Cradle in het Nederlandse bedrijfsleven. De uitzending van dit interview was op 26 september jl. te zien in de aflevering van ‘Toekomstmakers’. Mocht u het interview gemist hebben, kunt u het hier nogmaals bekijken.

Tags:
Blogpost

C2C Certified beloond in BREEAM-NL

01 Oktober 2014 | 13:24 uur

De nieuwste versie van BREEAM-NL, die wordt beheerd door het Nederlandse Green Building Council, is nu beloond met het gebruik van Cradle to Cradle gecertificeerde producten. Het is de eerste keer in Nederland dat Cradle to Cradle gecertificeerde producten worden meegenomen in een nationale kwaliteitsnorm voor gebouwen.

Lees de volledige tekst van de website van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute hier

Meer informatie over BREEAM vindt u hier

Tags:
News

Volg EPEA Nederland via Twitter!

16 September 2014 | 13:24 uur

Volg de laatste ontwikkelingen op het gebied van Cradle to Cradle in Nederland via de EPEA Nederland Twitterfeed!

Tags:
News

Blogpost: Make It Right and the importance of material health

10 September 2014 | 13:24 uur

Voor C2C-Centre schreef Hein van Tuijl een blog over het belang van het gebruiken van de juiste materialen in gebouwen. Na het doorstaan van orkaan Katrina, moesten veel bewoners van New Orleans óók nog eens maandenlang wonen in giftige mobiele woonunits. Door inspanningen van de Make It Right foundation zijn er anno 2014 meer dan honderd veilige, Cradle to Cradle geinspireerde woningen in de wijk gerealiseerd.

U vindt het artikel op de pagina van C2C Centre hier.

Tags:
Blogpost

Blogpost: "The right materials to provide innovative energy solutions"

20 Augustus 2014 | 13:24 uur

Innovatie vindt plaats in tal van sectoren. Maar misschien is de energiesector een van de meest innovatieve in de afgelopen jaren. Bjorn licht toe op welke manier de ontwikkelingen die “duurzaam” worden beschouwd, geschikt zijn vanuit een Cradle to Cradle-benadering!

U vindt het artikel op de pagina van C2C-Centre hier

Tags:
Blogpost

Michael Braungart in Der Spiegel

18 Augustus 2014 | 13:23 uur

Het toonaangevende Duitse Der Spiegel heeft in de augustus editie een artikel van Michael Braungart en Cradle to Cradle® uitgebracht.

Lees hier het artikel.

Tags:
Event News

Blogpost: "Off-gassing: a smelly story”

27 Mei 2014 | 13:23 uur

Voor C2C-Centre schreven Lars Luscuere en Hein van Tuijl van EPEA Nederland het artikel Off-gassing: a smelly story. Over een reeks onderzoeken die EPEA voerde op alledaagse gebruiksproducten en hun aantoonbare impact op de menselijke gezondheid. Waarom worden hoofdkussens en smartphone hoesjes nog steeds niet ontwikkeld met de hoogste kwaliteitseisen voor menselijk gebruik? Tijd voor een ander ontwerp en productieperspectief!

U vindt het artikel op de pagina van C2C-Centre hier.

Tags:
Event

Excluton genomineerd voor Duurzame Innovation Pitch 2014

26 Mei 2014 | 13:23 uur

De Duurzame Innovation Pitch 2014 is de prijs voor de organisaties die de meest veelbelovende oplossing ontwikkelen voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Partner van EPEA Nederland, producent voor betonnen bestratingsproducten, Excluton is een van de tien genomineerden. De Duurzame Innovation Pitch 2014 vindt van dinsdag 3 tot vrijdag 6 juni tijdens vastgoed beurs Provada plaats. Naast Excluton worden genomineerden als Colt, EasyBrick en Interface beoordeeld door de vakjury. Woensdag... lees verder

Blogpost: What's so "Green" about "Green power"?

30 April 2014 | 13:23 uur

Voor C2C-Centre schreef Lars Luscuere van EPEA Nederland het artikel “What’s so “Green” about “Green power”?. Over het probleem van het verbranden van afval voor de opwekking van ‘groene stroom’ en waarom we biomassa moeten zien als een waardevolle bron van nutriënten.

U vindt het artikel op de pagina van C2C-Centre hier.

Blogpost: Packaging: Endless opportunities

24 April 2014 | 13:22 uur

Voor C2C-Centre schreef Bjorn de Koeijer van EPEA Nederland het artikel ‘Packaging: Endless opportunities’. Over de vele mogelijkheden die verpakkingen bieden voor het ontwikkelen van een positieve (milieu) impact!

U vindt het artikel op de pagina van C2C-Centre hier.

Blogpost: tomatoes from your rooftop

17 Maart 2014 | 13:22 uur

Voor C2C-Centre schreef Sanne van den Dungen van EPEA Nederland het artikel ‘tomatoes from your rooftop’. Over waarom CO2 en koolstof waardevolle bronnen zijn voor het genereren van biomassa en de (her)generatie van kostbare bovengrond. Meer weten? U vindt het artikel op de pagina van C2C-Centre hier.

Tags:
Blogpost