Nieuws

Green4Print and EPEA develop unique Cradle to Cradle printing products

07 Juni 2016 | 11:38 uur

On Monday 6th of June, Dutch innovators Green4Print received the world´s first Cradle to Cradle Silver Certificate for water based printing products, including flexo and gravure inks, overprint/dispersion lacquers and fontain solution concentrates. A celebrative hand over of the certificate took place at the DRUPA 2016 in Düsseldorf.

The certification is a result of a close cooperation between Green4Print and EPEA Netherlands, a research and consultancy firm based in Eindhoven (NL) and specialized... lees verder

Scharnieren van BSW Cradle to Cradle gecertificeerd

09 Mei 2016 | 14:43 uur

Op 30 april jl. kreeg een trotse Patrick Müller van Breuer & Smitz (BSW) het Cralde to CraldeTM certified Bronze certificaat uitgereikt uit handen van Ernst-Jan Mul van EPEA.

Ernst-Jan, scientific project manager bij EPEA Nederland, begeleidde het certificeringstraject en complimenteerde de kwaliteitsmanager van BSW, Dhr. Josef Rickert. Alle gegevens en informatie waren perfect voorbereid en de kwaliteitsbewaking was zeer goed. Het Bronze certificaat is nu geldig op het grootste deel van hun... lees verder

BAMB stakeholder netwerk van start!

04 Mei 2016 | 09:25 uur

Op dinsdag 3 mei nodigde het Buildings As Material Banks projectconsortium honderden bouwketen partners uit in Brussel om hen te overtuigen toe te treden tot een internationaal stakeholder netwerk. Doel van het netwerk is om een belangrijke klankbord rol in te nemen in het ambitieuze Horizon 2020 project `Buildings As Material Banks’. Daarnaast is het de wens van zowel de projectpartners als de Europese Unie om de ontwikkelde tools in het project op korte termijn zo grootschalig mogelijk in te... lees verder

Dag van de aarde: JBC lanceert duurzame collectie voor het hele gezin

25 April 2016 | 16:57 uur

Op vrijdag 22 april viert JBC de Dag van de Aarde met een tweede, duurzame REVIVE-collectie voor het hele gezin. Elk kledingstuk uit deze lijn kreeg het Cradle to Cradle-certificaat, wat betekent dat alle gebruikte materialen tot de laatste vezel recycleerbaar zijn. Geen enkel ander modebedrijf in België doet het JBC na.

Waar de eerste REVIVE-collectie nog beperkt was tot dertien sportieve items, trekt JBC dit voorjaar alle registers open met een volledige homewear-collectie voor vrouwen, mannen... lees verder

Hoogwaardig hergebruik van matrassen écht mogelijk

29 Maart 2016 | 15:41 uur

Radium Foam BV maakt met Cradle to Cradle® grote stappen in gezondheid én hergebruik van materialen.

Maastricht (21 maart, 2016) – Met het behalen van het Cradle to Cradle® Gold certificaat door Radium Foam uit Maastricht is de volle 100% van het bedden comfortmateriaal onderzocht op veiligheid voor de gezondheid van mens en milieu. Elk bestanddeel is aan een grondige analyse onderworpen door het onderzoeks- en adviesbureau EPEA Nederland. Mogelijk problematische stoffen zijn door Radium Foam... lees verder

Thermaflex presenteert Cradle to Cradle innovaties tijdens Building Holland 2016

24 Maart 2016 | 15:09 uur

Met trots presenteerde Thermaflex gisteren hun nieuwe Cradle to Cradle™ Certified Bronze certificaat op het Building Holland Event. Thermaflex heeft hiermee ‘s werelds eerste C2C gecertificeerde flexibele isolatie in handen. Hun nieuwe Bronze certifcaat is behaald voor de ThermaSmart PRO productlijn.Ties van Beurden van Thermflex ontving het certificaat uit handen van Hein van Tuijl van EPEA. De reeds op Basic gecertificeerde productgroep Flexalen is tegelijkertijd naar niveau Silver getild.

Lees... lees verder

Deurbeslag van AMI als eerste ter wereld Cradle to Cradle gecertificeerd

29 Februari 2016 | 09:51 uur

Venlo, 26 februari 2016 - AMI, producent van aluminium bouwbeslag uit Lomm, heeft het Cradle to Cradle Certified™ Bronze certificaat behaald. Vandaag heeft AMI het certificaat officieel in ontvangst genomen voor een groot deel van hun bouwbeslag. AMI is daarmee de eerste producent ter wereld die Cradle to Cradle (C2C) gecertificeerd deurbeslag kan bieden. Cradle to Cradle is het productcertificeringsprogramma dat bedrijven helpt bij het inzichtelijk maken en optimaliseren van 100 procent goede... lees verder

Tags:
C2C News

Vacature bij EPEA Nederland voor project manager

22 Februari 2016 | 10:42 uur

EPEA Nederland is op zoek naar een project manager. Ben jij ondernemend, enthousiast over Cradle to Cradle en wil je ons team komen versterken? Klik dan hier voor meer informatie.

Tags:
News

Daas Baksteen zet grote stap in Cradle to Cradle

12 Februari 2016 | 14:37 uur

De Gelderse firma Daas Baksteen boekt winst op gebied van Cradle to Cradle® en circulaire economie met maar liefst drie nieuwe ontwikkelingen: de Cradle to Cradle® certificering van haar volledige productassortiment, een systeeminnovatie op gebied van hun cement- en lijmloze ClickBrick® bevestiging én de daadwerkelijke herbestemming van een ClickBrick® gevel van een schoolgebouw in Enschede voor een nieuwbouwproject in Doetinchem.

Daas Baksteen werkt al sinds 2010 samen met onderzoeks- en advie... lees verder

Brabantia behaalt Cradle to Cradle Bronze certificaat voor Brabantia Ironing Boards

04 Februari 2016 | 10:11 uur

Het in Valkenswaard gevestigde familiebedrijf Brabantia is een flinke stap dichter bij hun ´100% recycling’ ambitie. Deze maand haalden zij het Cradle to Cradle Certified™ Bronze certificaat, dat 83 producten telt binnen de productgroep `Brabantia Ironing Boards’. Het certificaat werd vrijdag 29 januari 2016 overhandigd door Hein van Tuijl en Lars Luscuere van EPEA Nederland. EPEA Nederland heeft Brabantia begeleid in het certificeringstraject. (zie foto).

De betreffende productgroep is bijzonder... lees verder

Cradle to Cradle in new textiles

03 Februari 2016 | 15:12 uur

On the fifth of February, the ‘Industry meets Science; new textiles, new functionalities & new business concepts’ conference will take place, organised by Stichting Engineering of Fibrous Smart Materials. The conference will give an overview of the latest trends and developments in the textile industry from the points of view of both industry and science with a variety of speakers.

During this afternoon, Hein van Tuijl from EPEA Nederland will give a presentation about the applications of Cradle... lees verder

Léo Schellens behaalt Cradle to Cradle Bronze voor hoogwaardige Mohair velours collectie

05 Januari 2016 | 15:34 uur

Textielbedrijf Léo Schellens uit Helmond mocht dinsdag 15 december jl. het Cradle tot Cradle Bronze certificaat op haar hoogwaardige Mohair velours collectie ontvangen uit handen van EPEA Nederland.

Het resultaat volgt op de eerder behaalde Cradle to Cradle certificering op het niveau Basic in 2013. Schellens toont met het nieuwe certificaat op niveau Bronze aan dat hun producten en processen continue geoptimaliseerd worden naar Cradle to Cradle criteria. Meubelfabrikanten, (interieur)architecten... lees verder

VERWOL ONTVANGT CRADLE TO CRADLE CERTIFIED™ BRONZE VOOR FLEXIBLE PARTITION WALLS

26 November 2015 | 13:50 uur


Verwol Complete Interieur Realisatie, gevestigd in Opmeer, heeft een Cradle to Cradle Certified™ Bronze certificaat behaald voor haar modulaire Flexible Partition Walls. EPEA Nederland heeft Verwol intensief begeleid in het certificeringstraject.

De productlijn van Verwol werd door EPEA Nederland uitvoerig geanalyseerd op gezondheid en herbruikbaarheid van toegepaste materialen, op het water- en energie gebruik tijdens de productie, en op sociale verantwoordelijkheid in de keten. Het certificaat... lees verder

Cradle to Cradle® Workshop 2015

26 November 2015 | 09:57 uur

Design for Positive Impact - International Cradle to Cradle® Workshop 2015

How can the design of buildings and products be truly innovative, of high quality and bring positive impacts such as cleaning water, enhancing biodiversity, producing renewable energy, and promoting healthy indoor air in the spaces we live and work?
The Cradle to Cradle® Workshop 2015 provides excellent in-depth insights about Cradle to Cradle® (C2C) for you to get started with your own projects.
In this program, the C2C... lees verder

Rabobank en EIB stimuleren MKB en midkaps om duurzaam te investeren

25 November 2015 | 09:44 uur

Rabobank´s nieuwe `impactlening’ stimuleert Nederlandse ondernemers (MKB en midkap) om te investeren in o.m. Cradle to Cradle. Ondernemers die aantoonbaar kunnen maken dat zij aan Cradle to Cradle werken, hebben een voordeel in de selectiefase. Vooralsnog richt de weging zich op C2C certificaten op Goud en Platinum niveau. De Rabobank overweegt in April 2016 ook lagere niveaus van certificering te accepteren. De impactlening kent een rentekorting die kan oplopen tot 1,2% bij nieuwe financieringen... lees verder

Tags:
News